proszę o pomoc

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • DariaFox
    Classic
    • 2014
    • 1

proszę o pomoc

proponuję osobny post na temat rozpuszczalników ,zmywaczy ,benzyn ,odplamiaczy itp.itd :diabelski_usmiech
  • monsisior
    Classic
    • 2012
    • 3

proszę o pomoc

Przyjaciele, bardzo proszę o pomoc w zdiagnozowaniu usterki. Z zasadzie z autkiem nic się nie dzieje złego. Co jakiś czas tylko wyskakuje mi ''check engine''. Po podpięciu do kompa wyskakuje błąd 17664-czujnik temperatury płynu chłodniczego, otwarty lub zwarcie do B+. Trochę pogrzebałem po różnych forach i generalnie wymienić ten czujnik nie ma problemu, pytanie tylko czy to pomoże bo nie ma żadnych opisywanych objawów uszkodzonego czujnika.
    Tzn nie skaczą obroty, pali tyle samo, nie ma problemów z odpaleniem, temperatura na tablicy pokazywana prawidłowo. Nie wiem już o co chodzi.

Komentarz

• kabanos
      RS
      • 2011
      • 4544
      • Octavia I combi (1U5)
      • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

To wymień, albo nie :wink:

>>>moja srebrna kombi strzała<<<

Komentarz

• monsisior
        Classic
        • 2012
        • 3

Dzięki :lol: .Tylko skoro nie ma typowych objawów to może jednak coś innego. Nie chciał bym wywalić kasy w przysłowiowe błoto. Dodam że po wykasowaniu błędu powraca on po kilku tygodniach, zawsze kiedy silnik się rozgrzewa. A jak się już zaświeci kontrolka silnika to gaśnie po bodaj że 5 odpaleniu. Ale wtedy zapala się ponownie przeważnie na drugi dzień i znowu jak silnik się rozgrzewa.

Komentarz

• parasite
          L&K
          • 2011
          • 1368

Zamieszczone przez monsisior
          Dzięki :lol: .Tylko skoro nie ma typowych objawów to może jednak coś innego. Nie chciał bym wywalić kasy w przysłowiowe błoto. Dodam że po wykasowaniu błędu powraca on po kilku tygodniach, zawsze kiedy silnik się rozgrzewa. A jak się już zaświeci kontrolka silnika to gaśnie po bodaj że 5 odpaleniu. Ale wtedy zapala się ponownie przeważnie na drugi dzień i znowu jak silnik się rozgrzewa.
          W Polówce miałem podobnie. Czasem do tego nie zapalał na ciepłym. Raz błąd był, raz nie. Wymiana czujnika jak na razie pomogła.
          AGR 112KM, 232Nm
          Subaru Impreza GH 2.0 150KM

Komentarz

• Biszczu
            RS
            • 2011
            • 5567

monsisior, wymień czujnik i problem zniknie
            "Denerwowanie się to zemsta na własnym zdrowiu za głupotę innych"

Komentarz

• agrala
              Rider
              • 2011
              • 397

Nie musi zniknac bo moze byc przyczyna w luznej wtyczce, zasniedzialej wtyczce badz w uszkodzeniu inastalacji.
              Komputer krzyczy ze nie iwdzi czujnika co wcale nie oznacza ze winny jest czujnik.
              Komfortowie kierunkowskazy - włączasz 1 a miga 3x
              Emulator czujnika poziomu oleju G266
              Napraw sterowników AIRBAG

Komentarz

• monsisior
                Classic
                • 2012
                • 3

Wymieniłem. Teraz jakby szybciej łapie temperaturę. Zobaczymy co się będzie działo dalej. Przy wymianie wylało mi się trochę płynu chłodniczego. Już uzupełniłem, tylko czy nie powinienem zrobić czegoś jeszcze np. coś gdzieś odpowietrzyć czy może jeszcze co innego. A wtyczka i styki w niej i na starym czujniku były czyste. Dzięki za pomoc.

Komentarz

• ducker24
                  Rider
                  • 2011
                  • 286

oki dobrze będzie nic nie ma do czyszczenia tylko trzeba było dobrze tego oringa wcisnąć i gra gitara

Komentarz

Pracuję...